Înainte de a descoperi secretul care păstrează pasta de tomate pentru mai mult timp și împiedică dezvoltarea mucegaiului, vă recomandăm o rețetă tradițională de pastă de tomate.
Ingrediente:
– 20 de kilograme de roşii coapte
– o ceaşcă de sare
Modul de preparare, potrivit autorului, este destul de simplu. Roşiile se taie în bucăţi şi se trec printr-o sită specială, care se mai găseşte şi astăzi prin magazine.
Pulpa obţinută se pune la fiert timp de o oră, până când preparatul capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit, se pune în borcane şi se aşază în cămară. Trebuie să aibă consistență pentru a rezista mai mult timp.
Trucul care păstrează pasta de tomate fără mucegai
După ce ați desfăcut un borcan cu pastă de tomate aceasta, chiar dacă va fi ținută la frigider, riscă să dezvolte mucegai, la scurt timp după desfacere. Pentru a evita dezvoltarea mucegaiului trebuie să turnați deasupra peste pasta de…