“Prințesa Covurluiului” este un vin românesc produs în zona Bujorului, la Stațiunea de Cercetare pentru Viticultură și Vinificație din Galați. Acest vin este obținut din strugurii supramaturați ai soiului Riesling italian, și are un gust ce amintește de pâine prăjită, miere și nuanțe de chihlimbar. Producția acestui vin a fost demarată în anii 2004-2005 de către cercetătorul Aurel Ciubucă, inspirat de expozițiile de vinuri la care a participat.
Vinul “Prințesa Covurluiului” a fost medaliat la numeroase concursuri, inclusiv cu Medalia de aur la Concursul Internațional de Vinuri din București din 2006. Procesul de elaborare al acestui vin include îmbogățirea strugurilor cu putregai nobil, pentru a obține un vin alb cu arome specifice românești și internaționale. Vinul este apreciat de degustători datorită calității sale și a primit numeroase distincții pentru gustul său deosebit.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii