Numele sindromului vine de la denumirea din limba latină a coțofenei (Pica pica), pasăre cunoscută pentru capacitatea de a înghiți aproape orice.
Această tulburare se inregistrează cu o frecvența între 4 – 26 % in rândul populației institutionalizate, dar apare si la copii normali sau la femei însărcinate, potrivit medicului primar pediatru Daniela Popescu.
Exista doua forme ale Sindromului Pica
– una relativ ușoară, in care o persoana înghite hrană comestibilă, dar nepreparată, precum boabe de cafea, coji de cartofi etc
– una gravă, în care individul mănâncă ORICE ALTCEVA în afară de alimente (de la pământ, bureti de bucătărie, săpun până la bucăți de mobilaă sau var).
In cazul in care se suspecteaza Sindromul Pica, este important sa realizeze o evaluare medicala pentru a putea exclude o posibila anemie, blocaje intestinale, sau chiar o afectare hepatica determinata de toxicitatea substantelor ingerate.
…