Silvia Lazăr Mistreanu, cercetătoare la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, a reinventat bezeaua și halvița cu ajutorul sfeclăi roșii. Descoperirea ei a adus mai multă culoare, gust și sănătate în aceste produse populare. Mistreanu a obținut o pudră din coaja de sfeclă roșie și a folosit această pudră pentru a îmbunătăți caracteristicile produselor alimentare obișnuite. Folosirea acestei pudre a redus cantitatea de zahăr din bezea și halvița, ceea ce este important pentru sănătate. De asemenea, pudra din coajă de sfeclă roșie oferă antioxidanți și coloranți naturali, îmbunătățind aspectul, gustul și calitatea produsului. Folosirea subproduselor vegetale din sfeclă roșie contribuie la creșterea calității vieții și la asigurarea economiei circulare la nivel mondial. Mistreanu și echipa sa au inventat și o maioneză cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, care a obținut Medalia de aur și Diploma de Onoare la Salonul Internațional de Invenții, INVENTICA 2022, de la Iași. De asemenea, produsul a primit Diploma de Excelență și o medalie din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Descoperirile lui Mistreanu au fost prezentate la Salonul Inovării și Cercetării UGAL INVENT 2023 și sunt în curs de brevetare la OSIM. Aceste inovații nu numai că au potentialul de a schimba aspectul și gustul produselor alimentare, dar și de a aduce beneficii semnificative pentru sănătate.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com