Salată de sfeclă roșie cu hrean pentru iarnă – Ingrediente
5 kg sfeclă roșie
2 bucăți de hrean
250 ml oțet (o cană)
500 ml apă (două căni)
5 linguri de zahăr
3 lingurițe de sare
4-5 lingurițe de semințe de chimen
o linguriță de piper negru boabe
Salată de sfeclă roșie cu hrean pentru iarnă – Mod de preparare
Alegeți sfeclă roșie, de preferință rotundă. Spălați-o bine și puneți-o la fiert în apă rece, cât să o acopere, adăugând dacă este cazul apă fierbinte, astfel încât pe timpul fierberii sfeclă să fie în permanentă acoperită cu apă.
Sfeclă este bine făcută atunci când dintîi unei furculițe intră ușor în ea. Lăsăți-o în apă până a două zi. Râdeți hreanul pe răzătoarea mică. Scurgeți și curățați de coajă sfeclă, apoi tăiați-o cubulețe sau dați-o pe răzătoarea mare. Așezați-o în borcane spălate și sterilizate, în straturi, presărând hrean peste fiecare strat, până la umplerea borcanelor….