Aceasta este o variantă adaptată în Kenya a celebrului murgh makhani (butter chicken indian). Singurul ingredient pe care nu trebuie să-l omiteți din rețeta de pui în stil kenyan este garam masala. Nu folosiţi pilau masala, nu chicken masala, ci garam masala! Aroma pe care acest ingredient o aduce întregului fel de mâncare este inconfundabilă.
Ingrediente
2 piepturi mari de pui dezosate, fără piele (tăiate în cubulețe);
2 cepe roșii (tocate);
2,5 cm de ghimbir (zdrobit);
3 căței de usturoi (zdrobiți);
1 cană de iaurt simplu;
1/2 cană de pastă de tomate;
3 linguri de ulei de gătit;
1 lingură de garam masala.
Mod de preparare
Într-o cratiță mare se încinge uleiul de gătit și se adaugă ceapa tocată mărunt.
Se găteşte bine ceapa, apoi se adaugă usturoiul și ghimbirul.
Adăugați apoi pasta de roșii, garam masala (mai puteţi pune boia de ardei, chili, chimion şi alte condimente dupa gust), sare piper și gătiți bine.
Adăugați o jumătate de cană de apă…