În plin sezon de cules al ciupercilor şi în special al ghebelor pentru zacuscă, cercetătorii şi medicii trag un semnal de alarmă cu privire la riscul ridicat de intoxicaţii care pot conduce la deces, iar autorităţile din domeniul silvic atenţionează asupra sancţiunilor pe care culegătorii le riscă atunci când pătrund în fondul forestier de stat.
Pădurile din judeţul Buzău se transformă în luna octombrie în raiul culegătorilor de ciuperci. Cele mai căutate sunt ghebele care sunt folosite cu precădere la prepararea zacuştii. Deja pe marginea şoselelor au apărut comercianţii ambulanţi care vând în coşuri de răchită buchete întregi de ghebe culese din fondul forestier. Ciupercile se pot dovedi însă deosebit de periculoase pentru sănătate atunci când sunt culese din flora spontană.
‘Vorbind despre ciupercile din flora spontană, prima recomandare pe care o am este: atenţie, vă puneţi viaţa în pericol. Cine nu le cunoaşte, are dubii,…