Ingrediente: 500 g făină, 25 g drojdie proaspătă/7 g drojdie uscată, 70 ml ulei, 100 g zahăr, 260 ml lapte de soia/apă, 1 vârf cuțit sare, 1 linguriță plină coajă de portocală, circa 100-150 g nucă măcinată, 4-5 linguri miere.
Mod de preparare: Se pune făina într-un vas, iar în centrul ei se adaugă drojdia dizolvată în apă călduță, uleiul, zahărul și coaja rasă de portocală. Se frământă până când aluatul prinde consistență, se pune un vârf de cuțit de sare și se frământă până se obține un aluat elastic. Se acoperă aluatul și îl lăsăm la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul. Se întind șnururi lungi, și nu foarte subțiri, de aluat din care se formează ulterior mucenici în formă de 8. Punem mucenicii de post în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se lasă o distanță de câțiva centimetri între ei. Se lasă la crescut o oră, acoperiți cu un șervet, într-un loc călduț, apoi îi…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.viata-libera.ro”
———————————-
Atentie!!!!
Știrile sunt preluate din google news de la ziare locale din Galati. galatiexpres.ro este un director/serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. galatiexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii