Cu o listă întreagă de moduri în care putem prepara puiul, acum a devenit apoape nelipsit din meniul săptămânal al multora. Pe lângă faptul că are mai puține calorii, carnea de pui aduce și puține riscuri pentru sănătate, decât carnea de vită sau cea de porc, potrivit Vegnews.
Indiferent de modul în care este preparată, carnea de pui aduce beneficii mari pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească din alimentație. Consumul de pui a început să crească în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când carnea de vită și porc au fost raționalizate. Abia în anii ’50, odată cu industrializarea producției de carne, puiul a început sa fie inclus mai mult în dietele zilnice.
Carnea de pui conține mai puține grăsimi saturate decât carnea roșie (carnea de vită sau porc), mai ales dacă pielea a fost îndepărtată și de metoda în care este preparată. De asemenea, carnea de pui este bogată în proteine, niacină, seleniu și fosfor. Ca și…