Pentru că, în această săptămână, credincioșii ortodocși trec prin “săptămâna albă” (au dezlegare la brânză, lapte și ouă), vă propunem o rețetă de preparare a unei brânze tradiționale, bogată în nutrienți și foarte apreciată pentru gustul desăvârșit.
Printre tipurile de brânză românească fermentată se remarcă brânza de burduf, foarte apreciată ca specialitate culinară. Aceasta se deosebeşte de alte produse lactate prin faptul că se obţine din lapte de oaie. Are o textură păstoasă şi este destul de compactă. Deasupra, are o pojghiţă naturală de origine animală.
Procesul de preparare, elaborat în vechime de ciobanii din munţii României, este extrem de complex. Este nevoie de atenţie pentru fiecare detaliu, astfel încât să se obţină un produs de cea mai bună calitate.
Se foloseşte laptele obţinut din două sau trei etape de muls. Acesta se strecoară, după care este turnat într-un vas de lemn de brad. Urmează…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.viata-libera.ro”
———————————-
Atentie!!!!
Știrile sunt preluate din google news de la ziare locale din Galati. galatiexpres.ro este un director/serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. galatiexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii