Ingrediente (pentru două porții): 50 ml ulei de floarea-soarelui, 50 g făină, 500 ml supă de găină/supă de pui, carne de găină fiartă (pulpe, aripi), piper, sare,1 lingură plină pătrunjel proaspăt tocat.
Preparare:
Modul de preparare este identic cu cel al sosului bechamel, doar că aici se va înlocui laptele cu supa de găină și untul cu ulei. Se pune uleiul într-o cratiță antiaderentă, pe foc mic. Când s-a încălzit, se adaugă toată făina deodată și se amestecă viguros, circa 1 minut, pe foc foarte mic, până când compoziția capătă un aspect auriu. Se adaugă treptat supa caldă de găină, strecurată. Este foarte important să fie adăugată treptat, în acest fel se va obține o ciulama fără cocoloașe. Se amestecă continuu după fiecare tranșă de supă adăugată. Când sosul se leagă, se adaugă sare și piper după gust, pătrunjelul tocat și bucățile de carne din supă. Se amestecă cu grijă până când bucățile de…
———————————-
Știrile sunt preluate de la ziare din Galati și alte surse locale. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținut nici drepturi asupra conținutului. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra contact: botosaniexpres@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii